EVEN VOORSTELLEN

Wie ben ik en
wat is mijn werkwijze

DSC06934-Edit.png

Over mij

Lotte van Santen

Volgens mijn moeder ben ik lachend geboren. Een lach die ik graag laat zien en af en toe ook even kwijt ben. Geen wit zonder zwart. Dat dit óók bij mij hoort en hoe ik hier mee om kan gaan, heb ik op latere leeftijd geleerd.

Hoe mooi is het als je al op jonge leeftijd leert om te gaan met je eigen emoties, met moeilijke situaties en met tegenslag. Als je jong doorkrijgt dat je ondanks de omstandigheden altijd zelf kan bepalen hoe je je voelt zonder hiervoor afhankelijk te zijn van de buitenwereld. Als je al jong leert, je eigen geluk te managen. Dit is wat ik ieder kind gun. Wat ik ieder mens gun.

Elke keer als ik hier aan denk of over praat, dan ontploft mijn hart even. Van enthousiasme en overtuiging. Het is wat mij motiveert om dit prachtige vak uit te oefenen.

Mijn werkwijze

De integratieve aanpak

​"Je kind weet het, kan het en doet het." 

 

Dit is het uitgangspunt van de integratieve aanpak. 

Je kind wordt geholpen zichzelf te helpen. Ik begeleid, je kind lost het probleem zelf op met behulp van zijn eigen interne en externe hulpbronnen.

Dit gebeurt door met je kind te spelen, te praten en met behulp van allerlei materialen die aansluiten bij jouw kind. Ieder kind is immers uniek.

Je kind wordt gestimuleerd, het zelfhelend en beelden vermogen wordt aangesproken en je kind leert zijn eigen probleem op te lossen. 

Uiteindelijk gaat het erom dat je kind weer grip heeft op zijn/haar probleem en weet hoe er mee om te gaan. Het resultaat: je kind voelt zich weer gelukkig en blij en kan weer zonder belemmering functioneren in het dagelijks leven.

baby-natur-_eFwz-HW6C8-unsplash.jpg